18 مرداد 1393 - 15:56 شناسه خبر: 169 نسخه چاپی

رییس انجمن وارد کنندگان مواد غذایی:

مراقب مواد غذایی وارداتی باشید

مراقب مواد غذایی وارداتی باشید رییس انجمن وارد کنندگان مواد غذایی:
 رییس انجمن واردکنندگان مواد غذایی با تاکید بر توجه بیشتر به مواد غذایی وارداتی، گفت: واردکنندگان رسمی و شناسنامه دار به دلایل مختلف داخلی و خارج ...

 رییس انجمن واردکنندگان مواد غذایی با تاکید بر توجه بیشتر به مواد غذایی وارداتی، گفت: واردکنندگان رسمی و شناسنامه دار به دلایل مختلف داخلی و خارجی تحت فشار و محدودیت قرار دارند و ناخواسته بازار را به اقتصاد زیرزمینی واگذار کرده اند و این امنیت غذایی مصرف کنندگان را مورد تهدید قرار می دهد.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، علیرضا مناقبی در خصوص حلال بودن مواد غذایی وارداتی تصریح کرد: بازار کشورهای اسلامی، همواره پذیرای انواع مواد غذایی کنسروی، شیرینی، شکلات، مواد بهداشتی و دارو بوده، بنابراین واردات غیر رسمی و فاقد شناسنامه که از مبادی غیر قانونی و فاقد نظارت انجام می شود، یکی از عمده تهدیدهای مصرف کنندگان این کشورها در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه واردات غیررسمی نه تنها دولت را از درآمدهای خود ساقط کرده است، بلکه امنیت و ایمنی مصرف کنندگان را نیز تحت الشعاع خود قرار داده است.

رییس انجمن واردکنندگان مواد غذایی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت آن است که در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی موضوع امنیت و ایمنی مصرف کنندگان فقط در بخش سلامت محدود نمی شود، بلکه مسایل شرعی و حلال بودن مواد غذایی را نیز شامل می شود که این موضوع واقعا برای مردم مسلمان کشورمان به عنوان یک دغدغه جدی مطرح است.

مناقبی اضافه کرد: با توجه به اهمیت روز افزون تشخیص حلال بودن مواد غذایی در دنیای امروز، تلاش های زیادی برای ساماندهی شیوه کنترل و نظارت مواد غذایی و آشامیدنی توسط سازمان غذا و دارو انجام شده است، اما زمانی که واردکنندگان رسمی و شناسنامه دار به حاشیه رانده شده اند و واردات غیر رسمی و فاقد اصالت و شناسنامه گسترش پیدا کرده است، ناگزیر امکان هیچ گونه نظارتی بر کیفیت حلال بودن این محصولات وجود نخواهد داشت.

وی افزود: در این صورت بسیاری از مصرف کنندگان و حتی فروشندگان جزء، نمی توانند از صحت حلال بودن این محصولات اطلاع و آگاهی پیدا کنند.

مناقبی با بیان اینکه تجارت خارجی یک موضوع چند بعدی است که در فرایند آن باید منافع کلیه ذی نفعان لحاظ شود، گفت: اگر شرایط کار برای فعالان اقتصادی مساعد باشد در سایه رقابت پذیری بازار و نظارت های سازمان های مرجع نظیر سازمان غذا و دارو، علاوه بر اینکه منافع دولت تامین می شود، منافع مصرف کنندگان و فعالان اقتصادی به صورت همزمان تامین خواهد شد.

 

منبع: ایرنا

دیدگاه ها:
ارسال دیدگاه:
لطفا پست الکترونیک صحیح خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار دیدگاه شما، موضوع به وسیله پست الکترونیک به اطلاع شما رسانده خواهد شد.